Blogg


Misunnelse eller beundring

«Brum fulgte Kengu med øynene som med tre lange hopp var langt av sted. –Jeg skulle ønske jeg kunne hoppe slik, tenkte Brum…..men sånn er det, noen kan – og noen kan ikke»

Å kjenne misunnelse er ingen god følelse, men de fleste av oss har nok opplevd, og kommer til å oppleve at det stikker litt når noen andre har noe, oppnår noe eller får noe som vi innerst inne kunne tenke oss. Følelsen er guffen!

Å gå på en liten oppdagelsesferd inne i oss selv og kjenne på hva som egentlig skjer når vi er misunnelige kan være nyttig. Spør deg selv hva er det jeg egentlig føler nå, snu det på hodet og bruk det til noe mye bedre – beundring. Det starter med å innrømme for seg selv at hvis det jeg er misunnelig på er viktig for meg, kan jeg også oppleve det, få det eller gjøre det – hvis jeg virkelig vil. Det kan selvfølgelig by på mange utfordringer og kan hende jeg innser at det ikke gjør meg noe mer lykkelig, men jeg har gitt meg selv muligheten ved å snu misunnelse til beundring!

Så, i ettertid, kan jeg kanskje til og med le litt av hva jeg følte og oppleve at jeg selv kan styre min dypt menneskelig tilbøyelighet når jeg tillater meg å bli kjent med den.


Påsken og fridagene er historie for i år, og vi startet hverdagen med 1 time i minus. Både småbarnsforeldre og de som driver gårder med dyr, merker spesielt godt denne omstillingen nå de første dagene. For de fleste av oss handler det bare om at det er litt mørkere når vi drar på jobb om morgenen, og i det perspektivet blir siste ukers terrortrussel, lidelse og sorg en viktig ettertanke. Når frykt begrenser våre reiseplaner og gjør oss engstelige for hvor det smeller neste gang, er det viktigere enn noen gang å trene opp kunsten å legge merke til når disse tankene siger inn. Trene den bevisstheten, og varsomt bringe tankene inn i nye baner. Vi må også være klar over at det tar tid, men at selve denne reisen er spennende i seg selv. Den er fellesmenneskelig, og vi kan hjelpe hverandre på veien.

Katrine Aspaas, forfatter og foredragsholder hevder at vi står foran en emosjonell revolusjon, og er i gang med å skrive en bok om dette tema. I likhet med hennes forrige bok; Raushetens tid hvor hjerneforskningen, nyere økonomisk forskning og medieutviklingen peker i retning av at vi beveger oss mot en åpnere, rausere tidsalder, blir denne spennende lesing om hvor viktig menneskelig omtanke blir i årene som kommer. Gleder meg til å følge henne og denne ‘nye’ revolusjonen.


Styrke
Bjørg Thorhalsdottir

Temperaturen stiger, snøfallet fra forrige uke blir betydelig mindre for hver dag og himmelen er lys fra tidlig morgen til de fleste av oss er vel hjemme etter jobb. Vi er inne i en tid av endring…..en tid med mye endring om dagen. En tid hvor omstilling er i ferd med å bli en nasjonal utfordring hvor stadig nye arbeidsplasser berøres, en tid da oljenasjonen Norge må søke nye markeder og se muligheter.

For deg og meg handler det om at vi blir en del av denne endringen, vi må ta innover oss at omstilling blir en del av vår hverdag og forberede oss på hvordan vi kan gjøre det beste ut av det for oss selv. Mye kan vi ikke direkte gjøre noe med, men det som skjer inne i oss mennesker i omstilling, kan vi gjøre noe med. Vi kan bevist prøve å snu det som melder seg som automatiske negative tanker til noe positivt. Menneskelige tankeprosesser innebærer blant annet det vi oppfatter, vår oppmerksomhet, det vi forestiller oss, vurderer og resonerer oss til.

Mange endringer er nødvendig og starter positive utviklings- og fornyelsesprosesser. Det kan gi rom for medvirkning, utvikling og vekst. De som best mestrer omstillinger finner mål og mening, har en følelse av å være verdifull og får kontroll og innflytelse.

Løft blikket, se på endringer som utfordring og kjenn på de gode egenskapene som er årsaken til den suksessen du har i dag.


2016 er allerede 19 dager gammelt og mange av oss har allerede enten glemt nyttårsforsettene eller falt tilbake der vi var.  Da kan du med god samvittighet følge denne:
Lev livet
La 2016 bli ditt år og utnytt alle muligheter.
Hilsen fra -gk

Kunnskap i å lytte
Jeg kom over et spesielt språk navn her for noen dager siden; Sjiraffpråket.  Den prisbelønte psykologen Marshall B. Rosenberg skriver i boken Sjiraffspråk – et språk for livet om en 4-trinnsmodell for god kommunikasjon:
1. uttrykke fakta – uten å kritisere eller bedømme
2. uttrykke følelsene som knytter seg til 1
3. og uttrykke behovene følelsene trigger
4. for deretter å be den andre om noe som ville gjøre deg godt akkurat der og da.
Dette språket fikk annerkjennelse blant annet hos diplomater og ambassadefolk i Amerika tidlig på 2000 tallet.

Sjiraffen symboliserer motet til å stikke frem halsen og å bruke sine store ører og sitt store hjerte; uttrykke det som er sant for seg – og lytte til den andre med empati,  uten å kritisere eller bedømme.

Resultatet er at mennesker snakker sammen – kommuniserer på en fredelig og konstruktiv måte i stede for å dømme og kritisere.  Burde vi alle stoppe opp og spørre slik som det flotte dyret i Afrika med lang hals og stort hjerte: «Hva er det du trenger nå?»   

Kunnskap er erfaringens datter       – Leonardo da Vinci

God hilsen fra -gk


Et fargerikt teppe
kler skogen til fest
En vinter i vente
der høsten er best
En tornado av farger
gir sjelen min ro
for her vi jeg bygge
ja, her skal jeg bo.
Naturens stier
de skal vi gå
men husk at du alltid
litt varsomt må trå
Naturen har krefter
i vann og i vind
Så gå ut og se den
med åpent sinn
                    -Marit I. Jensen
Inspirert av dette diktet til Marit Jensen og troen på at høsten er full av energi, utfordrer jeg deg til å ta ansvar for deg selv og utnytte det du har med deg fra vår og sommer. Ta med deg varmen og lyset, tenk tilbake på glade ferieminner og forventninger……så gå ut i høst- naturen med åpent sinn……da vil du være godt rustet for en ny vinter og med stor entusiasme planlegge en ny vår  🙂
HØSTEN
God uke fra
-gk
Nysgjerrighet
I går ble jeg introdusert for et, for meg, nytt ord; Ubuntu (uttales obonto).
Jeg var med 3 venninner på en boklansering i Oslo hvor forfatteren under sin presentasjon beskrev dette ordet som er avledet fra zuluenes språk og betyr at vi er i relasjon til andre.
Som Coach ble da min nysgjerrighet så trigget at jeg, nesten før jeg våknet og hadde fått den første kaffekoppen i dag tidlig, måtte sjekke hvor i boka dette ordet ble omtalt og i hvilke sammenheng.
Boken handler om nærvær,  om å komme nær oss selv for å komme nær andre. Forfatteren referer til mange store navn som Desmun T. , Nelson M. og Barack Obama som i flere sammenhenger har brukt dette ordet i sine taler som handler om det hele menneske sammen med andre. Vi er ikke bare en del av en familie, en kollega, en venn…. vi er en del av alle de menneskene vi møter og som vi omgir oss med hele livet. Det handler om at empati, medmenneskelighet, medfølelse, og å dyrke de gode kvalitetene i oss, er vår felles oppgave.
Takk for min nysgjerrighet som gav meg en god refleksjon rundt et spennende ord med verdifull mening og takk for boka til Kristin Flood – NÆRVÆR som anbefales på det varmeste.
Ubuntu  hilsen fra
-gk
nærvær
August sommer
Vi har fått bonus! Full sommertemperatur og sol fra skyfri himmel.
Allikevel er august velsignet med en helt spesiell friskhet, en helt spesiell blåfarge på himmelen og soloppgangen er klarere enn alle andre tider av året. Vi har fått bonus 🙂
Nå gjelder det å lagre denne fantastiske perioden for å kunne ta godfølelsen frem når dagene blir grå og mørke og når travelheten tar oss.  Å kjenne på en godfølelse eller mestringsfølelse, ta den godt inn , og lagre den på din egen ‘indre minnepenn’ er en teknikk som er enkel men som krever litt øvelse.
Se for deg en gang da du virkelig kjente at YES, dette gjorde du virkelig bra, det klarte du og var superfornøyd med.  Kan du f eks huske første gang du holdt balansen på sykkel uten støttehjul eller da du besto en veldig viktig eksamen? Fokuser på den mestrings følelsen og gleden du følte, kjenn godt etter hvordan du hadde det inni deg og hvor i kroppen du spesielt følte det. YESS
Finn så din egen ‘minnepenn’ som f eks kan være at du setter en negl mot et punkt på en annen finger eller at du legger hånden på magen eller mot hjertet og lagre følelsen. Bruk litt god tid og øve på denne teknikken, du vil trenge den og den vil hjelpe deg i mange situasjoner.
Tro på din egen fantastiske styrke Hjerte
-gk
Tenkested

‘Midtveis mellom huset til Ole Brumm og huset til Nasse Nøff ligger et lite tenkested hvor de to vennene kan tenke i ro og fred. Og der kan de sitte og tenke en stund, og tenke på hva de skal gjøre når de har tenkt, på Brumms og Nøffs lille tenkested.’                                                                                     

Det er klar august dag, sol og lett bris og en av disse dagene det er deilig å nyte litt tid ute. Jeg tar med meg notatblokk og finner MITT ‘Tenkested’  🙂 Jeg er så heldig å ha en hage praktisk talt midt i gamlebyen som eies av mine foreldre. I dag er de ikke hjemme, men kattene, blomstene og stillheten ønsker meg velkommen. Noen barn leker i fjerne og en og annen fugl hilser på 🙂 Her under epletrærne

Myngt - hagen
August stemning

blir dagens bloggtekst til. Dette ble mitt tenkested i dag.                       Et Tenkested gir inspirasjon, tid og ikke minst ro og refleksjon.

Finn deg DITT tenkested – et rom, et sted i skogen, en park eller en stille hage.  Gi deg tid  uten sosiale medier og uten møtekalender, der du lar alt være fritt,  tenk kreativitet eller bare la tankene vandre.  Jeg lover deg en nyttig avspenning , en fin restart  som gjør deg godt forberedt til nye oppgaver.

-gK

Nå er mange av oss i  gang igjen etter ferien og hverdagen bruker oss.
Er du klar for ny innsats – kanskje står du foran store oppgaver og nye utfordringer i høst?  Hvor vil du hente energi og pågangsmot til det du ønsker og hvordan kan du utnytte tiden din best mulig?
Fornyelse
Full av ny energi for vekst
 Her kommer noen enkle tips som jeg lover deg gir mer energi, oppmerksomhet og produktivitet: 5 x 50 rutiner 🙂
1) sørg for å sove 50 min lenger om natten, hvis du sover ca 6,5 timer prøv å få til 7, 2!
2)innvilg deg 50 min ‘Power Morning’ – bruk 20 min på å strekke på deg enten i senga eller lette tøyeøvelser(yoga) og drikk vann + 30 min til å lage en aktivitetsliste for dagen(viktige oppgaver, personer du skal kontakte, personer du venter tilbakemelding fra) PRIORITER!
3)sett av 50 min til ‘ingen ting’ – Block time. Kos deg med en god kopp og la tiden komme.
4)ta deg et raskt avbrekk hvert 50 minutt – pust helt ned i magen, gå en liten tur i gangen, strekk på deg og drikk vann.
5)50 min ‘fornyelse’ – trening, gå raskt og eller meditasjon/avspenning.

“If you can’t fly, then run. If you can’t run,  then walk.  If you can’t walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.” 
-Martin L. King jr.

-gK

En liten stemningsrapport fra sommer: ……doing next to nothing……bare gode samtaler og sol på blankskurte svaberg 🙂

Denne sommeren har ikke vært raus med varme og sol, i alle fall ikke for oss som er i Norge, så når den ENE dagen med gode venner ble både varm og vindstille…….»it was ment to be»! Sol og varme gjør noe med oss kalde nordboere, og vi har lett for å tenke at; tilfeldigvis, eller sånn flaks at det ble slik akkurat da eller på den ene dagen.

Men heldige var vi og det var det en mening med!

Gode stunder gjør oss mennesker ekte, ærlige og helt autentiske – den beste utgaven av oss selv, for oss selv og for menneskene rundt oss.

Fortsatt god sommer og nyt de gode stundene akkurat slik DU ønsker.

-gk

Stikker innom for å ønske alle en flott sommer og god ferie med dette lille eventyret:

Det var engang en liten engel som satte  seg på skuldra til Gud og hvisket inn i øret hans. «Du Gud?» – «Ja, svarte Gud» – «Vet du hva jeg har lyst til?» – «Nei, hva en liten luring som deg kan finne på er ikke godt å vite.» – Jeg har lyst til å fly rundt i verden og sette meg på skuldra til folk» – «Å, hva vil du gjøre der da?» – «Hviske inn i øret på dem vel!» – Ja, selvfølgelig, det burde jeg jo ha tenkt, hva vil du hviske til dem da?» – «AT DET ER MENNESKENE DET GJELDER»

En slik liten hviske engel trenger verden !                    -Preben Colstrup

engel

God sommer fra Alba-gk

Tanke – tilstand – handling

Om du kjenner god og positiv travelhet eller negativt stress, avhenger av om hvordan DU styrer det. Velg å tenke; I dag har jeg roen, i dag er jeg bare travel 🙂

Forskning viser at vi feilberegner tiden med opptil 40%, det betyr at vi tror vi skal rekke nesten dobbelt så mye som vi overhode har mulighet for, og hva gjør det med oss? Vi føler stress, og resultatet er at vi blir enda mindre produktive 🙁

Gode råd om gode spørsmål:  – spør deg selv om du blir mer produktiv ved å fylle opp dagen din med flere og flere MÅ gjøre ting. Spør deg så videre om du vil være klar nok i hodet til å ta viktige beslutninger i en stresset situasjon. Svarene du får er mest sannsynlig NEI.

Ta deg tid til å lade, vær like god mot deg selv som du er med mobilen din; den legger du alltid til lading når den nærmer seg kritisk lavt batterinivå(eller aller helst i god tid før det, i tilfelle)…..ikke sant! Bruk 5-10 minutter til ikke  gjøre noen ting, til å ‘sentrere’ deg selv,  det er ikke så mye som skal til for å hente seg inn igjen.  Gå en tur ut, sett deg på et stille sted og la pusten din få spille den viktigste rollen. Det er også ganske enkelt å lære seg avspenning i form av tilstedeværelse(mindfullness) og enkel meditering….mye å finne på YouTube her. Det viktigste er at DU finner din form for lading som gir DEG et verdifullt påfyll.

-gk

Midtsommer, lyse netter og forventninger

Visste du at livet er sort/hvitt  – og at det er tankene som er fargene? Dette skriver Bjørg T. i sin bok ‘Veien til lykke’. Bjørg er kunstner, forfatter og gledes spreder 🙂

Hvis tankene dine er fargene, og du erkjenner at tankene kan du selv styre, da kan du male dagen og livet ditt akkurat som du ønsker. Velg å la det positive styre deg og overse det negative – eller forandre på det!

La sommerukene bli din emosjonelle detox, kvitt deg med sort/hvitt og bestem deg for hva du vil gjøre med det negative – mal ditt liv som du vil og spre glede rundt deg.Take care2

God midtsommer fra -gk

I dag skal du ta med deg soloppgangen inn i dagen……

Du er deg,  og det er helt perfekt.  Du kan ikke bli bedre enn deg selv, men du kan bli den beste deg, og DET er stor suksess når du klarer det.  Du er enestående. Du er mer verd enn noen kan måle. Du kan noe som er spesielt for deg 🙂

Hver og en av oss har en helt unik, særegen og sterk personlighet, og forskning viser at å utvikle vår egen styrke gir oss bedre helse, vi presterer mer og vårt forhold til andre mennesker styrkes. Vi blir rett og slett LYKKELIGERE…..Not bad, right?

God helg fra -gk

Det du tenker på blir det mer av i livet ditt.

tvil tar livet av flere drømmer, enn fiasko noen gang vil gjøre…..                                                                 -torunn Ø.

Der du setter fokus, der vil energien din følge etter og det du tror skjer tilfeldig, det skjer for en grunn 🙂

Selv har jeg et viktig symbol i livet mitt, et symbol som jeg tenker mye på og som ofte viser seg for meg; Linerla – den vakre sort/hvite fuglen som på latin heter Motacilla Alba og som betyr Våg prøve! Denne fuglen er stadig i min nærhet, ikke fordi det er tilfeldig, men fordi jeg tenker mye på den. Jeg tenker mye på den fordi den, for meg, representerer glede og mot, to viktig drivkrefter i min hverdag både som menneske og coach.

Jeg ønsker for deg at  du går inn i en ny fantastisk dag og setter fokus på  det som er viktig for deg i livet, det som gir deg energi og som du liker å tenke på.

Lag deg en flott fredag og god helg fra

-gK

Vi må tørre å leve…. Dalai Lama har sagt:

Mennesket ofrer sin helse for å tjene penger. Deretter ofrer det pengene for å gjenvinne helsen – så er det så bekymret for sin fremtid, at det ikke nyter sin nåtid. Det resulterer i at det verken lever i nuet eller i fremtiden. Mennesket lever som det aldri kommer til å dø, og så dør det, uten virkelig å ha levd.

Hva ønsker du å bli husket for, hvem er dine interessenter i livet, og hvilke motiv har du for de oppgavene og prosjektene du går i gang med?

Tenk deg at du står ved et veiskille enten privat eller i jobbsammenheng. Du vet at du må gjøre et valg som antagelig vil få betydning både for deg, familien, venner og nærmiljø.Veiskille

Hvordan finne styrken til motivasjon, som utløser handling, som igjen gjør det mulig for deg å ta en viktig og for deg riktig beslutning?

Begynn med å tenke på din aller største ressurs og hva du føler når du tenker på den. Følelsene våre er drivstoffet i den store ‘ressursmotoren’ din som får ting å skje.

Om du tror du kan klare det, eller om du tror du ikke kan – FÅR DU HELT RETT!                                                   -Henry Ford

Velkommen til Alba-gk  🙂

God ny uke og starten på nye muligheter?
Å våge er å miste fotfeste en liten stund, å ikke våge er å miste seg selv
                                                                                                    -Bjørg Thorhaldsdottir

Sortering, Struktur, System, Selvdisiplin er gode parametere som kan hjelpe oss til å nå de mål vi drømmer om, men hva med frykten for å ikke lykkes – frykten for det ukjente? La oss tenke oss at alle tanker og følelser har noe å fortelle oss, også de vonde. Frykten kan bli vår veiviser til endring når vi våger å gå utover komfortsonen, ta imot alt det som kommer. Følg hjertet ditt, hjertet tar aldri feil, frykt blir til fryd  🙂      VÅG PRØVE!

Resten av livet

-gk

“When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand  life.”  John Lennon.

Hva er egentlig å være lykkelig?    Lykke, glede, energi, mestring……. Hva er enda mer betydningsfylt og viktig for meg enn……?                  Alle våre verdier er en del av oss, våre viktigste og grunnleggende indre goder.

Men hvor mange av oss har ikke opplevd at vi lever på kompromiss med våre verdier, at alle overbevisninger styrer og dominerer livet? Overbevisninger er alt vi har erfart, alt vi har blitt fortalt og ikke minst alt vi har lært at sånn skal og bør det være! Verdier blir aldri borte og de forandrer seg lite,  mens overbevisninger endres over tid og gjennom livet og er situasjonsbetinget.

La verdiene dine få ta hovedrollen og la overbevisningene spille statister. DU HAR VALGET 🙂

God helg fra -gk

Drink deeply of this day!! Dont miss an opportunity to experience the blessing… to be simply alive, making choices, and experiencing these wonderful moments now!                – Marylin Atkinson

God helg fra -gk

Nei er et ja til andre sider, viktige sider av livet ditt. Nei er et JAord

To rengjøringsarbeidere ble spurt om hva de drev med. Den første holder godt tak i gulvmoppen, ser ikke opp og svarer: jeg vasker gulv.  Den andre stopper opp, smiler og svarer: jeg gjør det rent og hyggelig for alle som er her!

Selvsnakk  – du hører alltid selv det du sier! Måten du snakker på påvirker de  grunnleggende følelsene dine og selve «melodien» i livet ditt.  Denne melodien i livet er kilden til vår personlige helse,  stil og  temperament. Vi kommuniserer ut, men vi kommuniserer også innover i oss selv. Hvis noen spør deg om hva du jobber med svarer du da med noen vage ord og setninger om at du jobber med noe kontorgreier, eller smiler du entusiastisk og forteller om en spennende prosess dere har startet på jobben og som du har ansvaret for all dokumentasjon?

Gjør deg selv en tjeneste ; velg positive ord, smil og løft blikket og du vil gi deg selv en maksimal motivasjon for å ta fatt på hver ny dag.

-gk ønsker deg en fin ny arbeidsuke 🙂

Empati er å forstå – hvordan det er å gå i andres sko, samtidig som du vet at de ikke er dine.                           -Szalita 1976

Emosjonell intelligens,   Møt deg selv – i møte med andre

Andunger

Kunsten å balansere dimensjonene mellom alle type følelser, og se de i sammenheng, er nøkkelen til en god emosjonell tilstand. Empati er bevisst selvinnsikt og følelsesmessig aksept av og med andre mennesker. Empati er et ønske om å hjelpe ut fra likeverd mellom mennesker. Følelsesmessig eller emosjonell intelligens vil bli morgendagen konkurransefortrinn i fremtiden, og i motsetning til IQ som i veldig liten grad kan forbedres (det strides det om), kan EQ utvikles, læres og forbedres.

Tenk deg at du tar deg tid til å analysere egne følelser, en refleksjon på din indre bane. Ta deg tid til å bli motivert til å sette ord på følelsene, til å beskrive hva du ‘ser’-lukter-kjenner og hvilke farge de har? Videre hva er det som gjør at du føler det du føler, hva er det som gjør at du føler glede, sinne eller frustrasjon? Se deg selv med andre personers øyne og dermed lettere forstå hva andre føler.  Ta deg tid til en tur til alba-gk!

-gk

Ta kontakt med dine egne følelser – verdibasert ledelse og selvinnsikt

Har du kontakt med dine egne følelser kan du styre livet ditt på en bedre og sikrere måte gjennom å benytte følelser som et kompass for å ta (viktige) avgjørelser.

I verdibasert ledelse er et viktig spørsmål å vite hva som er rett og galt, og handle ut fra dette. Ofte er den viktigste rettesnor for en slik beslutning våre egne følelser. En følelsesmessig preferanse er tilstede ved enhver beslutningstaking.  Nå er det imidlertid slik at følelsene kan være bevisste eller ubevisste, dette knytter seg til den bevisste og ubevisste hjernehalvdelen vår. Vi registrer langt flere ubevisste enn bevisste følelser, hjernen fungerer slik at vi ikke kan kontrollere når og hvilke følelser som kommer til oss, men vi kan påvirke hvor lenge de skal vare. Nå du lærer deg å håndtere dine følelser, både positive og negative, vil du stå langt bedre rustet som medmenneske både privat og profesjonelt. Det er viktig å være klar over at alle følelser, selv de mest negative, har en positiv intensjon og har noe å fortelle/lære oss 🙂

-gk

Deg og dine medmennesker

…….vår flinke venninne er i mine øyne hun som er, kan og rekker alt……Hun er den som har en krevende jobb med mye reising og ansvar, som holder seg godt oppdatert og tar tid til å reflektere over verdensbildet. Hun som samler familie og venner til god mat hygge, er en ærlig mentor for nære venner som trenger råd, hun som rekker å engasjere seg i frivillig arbeid lokalt, trener flere ganger i uka og som alltid stiller nysminket og matchende fra topp til tå…  🙂

Du verden så glad jeg er som har henne som venninne!                      Som coach jobber vi mye med selvbilde, med evne til å ha tillit til oss selv og utvikle de egenskaper alle har i seg.  Et godt verktøy for dette er å se seg selv med ønskede egenskaper, tilegne seg disse ved ‘å låne’ de man trenger fra mennesker man vet har de, og dermed føle på – assosiere hvordan det virker og gjør med oss. Det setter effektivt i gang en bevegelse og en motivasjon hos oss mennesker.

Jeg ‘låner’ stadig egenskaper jeg trenger fra min venninne og kanskje fremfor alt benytter meg av henne som mentor når jeg vanskelig kan ta stilling til ting selv.

Du glemmes for det du gjorde og du glemmes for det du sa, men du huskes for det du fikk andre mennesker til å føle…….sammen med deg !

-gk

 

Antibes1
Detalj fra gamlebyen i Antibes
Antibes2
Den originale karusellen slik den var – lett å gå på og lett å hoppe av

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor ble de nystekte croissantene hos bakeren rundt hjørnet av, hvor ble matmarkedet og de smale brosteinsbelagte gatene uten biler av, og hvor ble Provence butikkene med  duker og såper av…?

Tre dager ved den Franske riviera, tre dager hvor timene ikke går – bare kommer og fyller energilageret!  Når hverdagene går litt for fort, når det blir vanskelig å henge med i ‘rundene’ og enda vanskeligere å hoppe av, er det kun deg selv som kan sørge for energipåfyll.  Lag deg dine egne ‘ladestasjoner’ og besøk de ofte nok til at du kontrollerer rundetidene dine selv !

-gk

Nysnø og himmelen er i ferd med å forandre farge fra blygrå, via lilla til lys vinter blå. tidlig februar morgen

En god tur hjemmefra til jobb i dag ‘gav’ meg dette bildet og jeg ble oppmerksom på akurat nå – akkurat her.  Å være tilstede der vi er, uten tanker for verken gårsdagen eller å planlegge morgendagen, er godt for vår helse og setter oss i stand til å takle utfordringer. Når vi blir oppmerksom på akkurat nå er det vår høyre hjerneandel vi kommuniserer med.  Katrine Aspaas skriver om våre hjernehalvdeler i sin bok Raushetens tid;  ‘Den høyre tenker i bilder og tar til seg informasjon i form av energi som strømmer inn og eksploderer i en kjempestor opplevelse av hvordan dette øyeblikket ser ut’. Den venstre er et helt annet sted. Den lever i fortiden og planlegger for fremtiden.

Min anbefaling til deg; bruk bevisstheten i din høyre hjernehalvdel, ta vare på den energien oppmerksomt nærvær gir og bruk den som veiviser i livet.

-gk

ps: Jeg rusler noen dager på den Franske Rivieraen i slutten av uka, lover dere ny inspirasjon og bilder neste uke 🙂

Mandager

Det er noe lovende ved denne første dagen i uken. En helt ny uke ligger klar som et stort hvitt ark som du selv, og bare du selv, kan fylle med akkurat det du vil og akkurat det som er viktig for deg.  Gå utenfor murene, lev gjennom og i hele deg og bli ikke statist i ditt eget liv!

naturbilde3alba

Jeg ønsker deg en flott start på en ny uke 🙂

-gk

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *